Pénz- és tőkepiac

Nem egyszerű eldönteni, mikor érdemes kiszállni

Az amerikai részvénypiac szerdán nem mozgott túl sokat még Bernanke bankelnök beszéde és a Disney (DIS) +5.29%-os mozgása és erős profitjelentése ellenére sem.

Szerző: Tradenet Global

A befektetők megtudhatták, hogy a legutóbbi javuló munkanélküliségre utaló adat nem a gazdaság helyreállását jelzi. Vezető amerikai közgazdászok szerint évekbe fog telni, mire a ismét helyreáll. Szerdán a Fed újabb kötvényvásárlási hullámot indított meg, így az utolsó órában bekövetkezett korrekció miatt a részvények csak enyhe mínuszban zártak.

Csütörtökön várhatóan a technológiai részvények lesznek porondon, mivel a Verizon (VZ) kommunikációs óriás is árusítani kezdi az iPhone készüléket. A Cisco (CSCO) -8.67%-ot esett a zárás után. A cég kiábrándító előrejelzése szerint a 2010 harmadik negyedéves eredményhez képest mindössze 6%-os javulás várható.

A piac a 8:30-kor megjelenő szokásos heti munkanélküliségi adatokra is koncentrál, amit 10 órakor a kereskedelmi készletek adatai követnek. Néhány élelmiszeripari cég is közzéteszi gyorsjelentését, mint a Kraft Foods (KFT), a PepsiCo (PEP) és a Chipotle Mexican Grill (CMG).

S&P500 (SPY)

Szerdán változás következett be a piac viselkedésében. Bár az indexek meg tudták tartani szintjeiket, a vezető részvények nyomás alatt maradtak. A kereskedők általában magabiztosan állapítják meg a piaci csúcsokat, és ki tudnak szállni azelőtt, hogy a nagy pénzeket az intézményi befektetők kivennék a piacból. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Az S&P 500 index az 1332 pontos szint körül ólálkodik, ahol megnövekedik a bizonytalanság a jövőbeli irányt illetően. Az egészséges emelkedő trendekben korrekciókra is szükség van. Ennek első jeleit akkor láthatjuk, ha az index letöri az 1308 pontot. A lefelé mozgás további tesztelési szintjei az 1295 és az 1270 pont lesznek.

 

Dow Jones tradenet global Bernanke Fed spy Disney cisco korrekció
Kapcsolódó cikkek