Pénz- és tőkepiac

Rogán nyugdíjjavaslata: Ez még nem az, amire vártunk

Jövő év tavaszával létrejöhet a társadalombiztosítási (tb) egyéni számla - ez erről szóló módosító javaslatot kedden tárgyalta meg és fogadta el a parlament gazdasági és informatikai bizottsága.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításáról szóló törvénymódosításhoz nyújtotta be a gazdasági bizottság azt az indítványát, amelyben kezdeményezi: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az általa kezelt és nyilvántartott adatokat 2011. december 1-től legkésőbb 2012. március 31-ig adja át az egyéni számla alapját képező egyéni nyugdíjnyilvántartás kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv részére.

A javaslat pontosan meghatározza az egyéni számla tartalmát is. Rogán Antal, a bizottság elnöke azt mondta: a módosító indítvánnyal megteremtik az alapját annak, hogy a későbbiekben létrejöjjön a tb-n belül az egyéni számlavezetés

A lapunk által megkérdezett nyugdíjszakértő szerint ezzel még nem lehet tudni, hogy forintban mennyi nyugdíjat fog jelenteni az egyéni számlára vezetett pénz; és azt sem, hogy az elmúlt 50 évben a szolgálati időket, munkavégzést és járulékbefizetéseket hogyan fogják „forintosítani”.

számla Rogán Antal egyéni számla pszáf nyugdíj
Kapcsolódó cikkek