Pénz- és tőkepiac

Pluszban nyitott a tőzsde

Óvatosság jellemezheti kedden a Budapesti Értéktőzsdét az előző napi rossz hírek hatására.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 200,33 pontos emelkedéssel, 23.485,38 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,86 százalékkal erősödött.    

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője arra lát nagyobb esélyt, hogy kedden is folytatódik az előző nap pesszimizmusa, de legalábbis óvatosság jellemzi majd a piacokat.

A legfrissebb piaci adatokat itt megtekintheti!

Véleménye szerint a hétfői két rossz hír, a görög államadósság átütemezésének kérdése, valamint az amerikai államadósság-besorolás kilátásának negatívra rontásra kedden is foglalkoztatja majd a befektetőket. "A bajok nem múltak el" - fogalmazott. Ennek ellenére nem zárta ki azt sem, hogy ismét az optimizmus kerekedik felül.

Takács Szabolcs, a KBC Equitas Zrt. üzletfejlesztési igazgatója szerint is megvan az esélye, hogy kedden is negatív hangulatban kezd a magyar

A világ elsőszámú gazdaságára megfogalmazott negatív kilátás oly mértékben rontotta el a befektetők étvágyát, hogy azt még reggelig sem sikerült teljesen kiheverniük. A forint is gyengébben indította a keddi napot - írja reggeli elemzésében a szakértő. Takács Szabolcs a nyitásban esélyt lát a további csökkenésre, de hozzáteszi, hogy az OTP és a Mol részvényei is kemény támaszhoz érkeztek a hétfői eséssel, így az sem lenne meglepő, ha napközben a vevők kerülnének túlsúlyba a piacukon.

 

részvények tőzsde értékpapírok árfolyamk
Kapcsolódó cikkek