Pénz- és tőkepiac

Meredek zuhanás a Wall Streeten

Az amerikai részvények élesen lefelé indultak a hétfői kereskedés kezdetén, további gyengülést sugallva a nap hátralevő részére.

Szerző: Tradenet Global

Az eladásokat tovább tüzelte az európai gazdasági helyzettel kapcsolatos aggodalom, ezért az indexek egyhavi mélyponton zártak. Így reagáltak a kereskedők az S&P hitelminősítő ügynökség hírére, miszerint az olasz államadósság, az ország gyenge gazdaságának és termelékenységének politikai reformokkal való növelésének hiánya miatt a kilátások „stabilról” „negatív” szintre csökkentek.

Pénteken a Fitch hitelminősítő ügynökség visszaminősítette a görög államadósságot három fokozattal. Hétfőn tehát a bizalmatlanság légköre lengte körül az európai tőzsdéket, amik 2 %-al alacsonyabban zártak. Az árutőzsde és az energiaszektor teljesített a leggyengébben a hétfői napon, ahogy a globális termelési ciklusban közeledik az uborkaszezon.

Kedd: Négy S&P 500-as cég fog jelenteni a mai napon. Az Applied Materials (AMAT), aki túlteljesítette az elemzők elvárásait az elmúlt négy negyedévben. A második negyedévre az átlagos elemzői előrejelzés 37 cent volt.  A másik három cég az AutoZone (AZO), a Compuware (CPWR) és a Medtronic (MDT).

A makroökonómiai fronton az új lakóingatlanok értékesítésének adatai New York-i idő szerint 10:00 órakor fog megjelenni, a tartós fogyasztási javak megrendelési adata pedig kereskedés előtt 8.30-kor fog napvilágra kerülni. Várhatóan a figyelem középpontjába fog kerülni a Boeing (BA) az éves befektetői konferenciájank megrendezésével. A LinkedIn (LNKD) sikerén felbuzdulva a Yandex (TNDX) nevű orosz böngésző is a NASDAQ vonul, 25 dolláros kezdőárral.
 
S&P500 (SPY)

Az S&P 500 hétfői negatív mozgásával az index az 50 napos mozgóátlag alatt kezdődő, márciusi aljból indult, emelkedő trendvonalból letört és már ki is alakított három alacsonyabb csúcsot és aljat. A fontos, 133 pontos támasz szintet letörte az index, ami valószínűleg tovább fog gyengülni, amíg vissza nem fog tudni térni a 135 pontos szint fölé.

Az S&P 500 hétfői negatív mozgásával letörte a fontos 133 pontos támasz szintet, ami az 50 napos mozgóátlag alatti, márciusi aljból indult emelkedő trendet védte. Az emelkedő trendvonalból letörve már ki is alakított három alacsonyabb csúcsot és aljat. Az index valószínűleg tovább fog gyengülni, hacsak gyorsan vissza nem tér a 135 pontos szint fölé.

 

hitelminősítő Yandex S&P adósságválság Fitch LinkedIn
Kapcsolódó cikkek