Pénz- és tőkepiac

Rengeteg aggódnivalója van a Wall Street-nek

Az amerikai részvények pénteken estek, részlegesen kiegyensúlyozva az előző két napi emelkedést. Az európai adósságok miatti aggodalmak mellett két kiskereskedő is hozzájárult a gyengélkedéshez.

Szerző: Tradenet Global

A divat kiskereskedő Gap (GPS -17.48%) és a Aeropostale (ARO -14.25%) is beszakadt pénteken. A Gap gyengébben teljesítette ezt a negyedévet, mint tavaly ilyenkor, de még így is 1 centtel jobban teljesített, mint amit az elemzők vártak. A cég 1.40 - 1.50 dollár éves haszonra számított, alacsonyabbra, mint az 1.83 dolláros, éves profit konszenzus. A Gap az alacsonyabb, második negyedéves előrejelzést, a gyártási költségek 20%-os emelkedésének tulajdonítja.

Az Aeropostale első negyedéves bevételi jelentése megfelelt a vártnak, de a második negyedéves előrejelzés jelentősen alulmúlta a várakozásokat. A cég a jelenlegi üzleti trendekre és a szektorra jellemző bizonytalan légkörre hivatkozik. Az európai adósságproblémák kilátásai tovább romlottak, ahogy a Fitch hitelminősítő intézet Görögországot három fokozattal is visszarontotta.

Következő hét

A tőzsdén várhatóan továbbra is nagyobb árváltozékonysággal lehet kereskedni, ahogy növekszik a bizonytalanság. Számos kérdés foglalkoztatja a piacot, beleértve a kínai visszaszorítását illetve a FED mentőcsomag programjának végét. A makrogazdasági fronton az új építésű lakóingatlanok forgalmának adatait hétfőn fogják bejelenteni és a heti munkanélküliségi adat és a második egy főre jutó mérést pedig csütörtökön fogják napvilágra hozni.

A személyi jövedelmi és kiadási adatokat, a fogyasztói bizalmi indexet és a használt lakóingatlanok eladásainak adatait pénteken fogják bejelenteni. Az alábbi cégek fognak jelenteni a héten: a kiskereskedelmi lánc a Costco (COST) és a szoftverfejlesztő NetApp (NTAP) szerdán, az élelmiszer óriás Heinz (HNZ) és a Tiffany & Co (TIF) pedig csütörtökön fog jelenteni.


S&P500 (SPY)

Az S&P 500 egy szűkülő háromszög alakzatot formáz a napi grafikonon, és egy közelgő vad mozgásra utal. A hét végén az index annál a trendvonalnál zárt, amely március 12. óta emelkedik. A medvék visszaszerzik az irányítást, ha az ár 1330 ponton az 50 napos mozgóátlag alá esik, és ha az 1318 pontos heti aljat sikerül letörni.

Fed spy Görögország tradenet Gap adósságválság Fitch
Kapcsolódó cikkek