Pénz- és tőkepiac

Irányt váltott a forint napközben

A forint napközben a bizonytalan nemzetközi hangulatban gyengült, azonban a fontos 270-es szint előtt megfordult a hazai deviza.

A forint ledolgozta napközben felhalmozott gyengülését a vezető devizákkal szemben, amint a nemzetközi befektetői hangulat javult. Az Egyesült Államokban a tőzsdeindexek közel 1 százalékos emelkedést mutatnak, az európai tőzsdék ennél is nagyobb menetelést tudnak felmutatni.

A forint a reggeli 268,4-es kurzusról a lélektani 270-es árfolyam közelébe gyengült, majd délutánra újra 268,5 forint környékére mérséklődött az euró ára.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A frankkal szemben is hasonló pályát írt le a forint: a reggeli 224,5-225-ös kurzusról 227-es szint fölé került a keresztárfolyam, majd délutánra újra 225-re ereszkedett a kurzus.

A befektetők továbbra is félnek a görög adósságválság miatt: a parlament ezen a héten szavaz arról, hogy elfogadják-e a megszorításokat. Amennyiben nem szavazza meg a kabinet az intézkedéseket, Görögország államcsődbe kerülhetne.

Az Egyesült Államokban 0,7 százalékkal emelkedtek a lakásárak áprilisban, 8 hónapja először. A fogyasztói bizalmi index azonban 58,5 pontra esett júniusban, májusban pedig 61,7 pontot mutat a felülvizsgált index. A MarketWatch által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy 60,5 pontra csökken a fogyasztói bizalom, azonban a csökkenés mértéke meghaladta a várakozásokat.

forint CHF Frank görög HUF euró árfolyam deivza
Kapcsolódó cikkek