Pénz- és tőkepiac

Már Bernanke bíztatásának sem hisz a piac

Az amerikai részvénypiac kedden egy lefelé tartó hullám közepén emelkedő gap-pel nyitott, és ezek a lehetőségek általában nagy figyelmet vonzanak. Ekkora korrekcióban sokaknak fordul meg a fejében, hogy a további emelkedésre játsszanak.

Szerző: Tradenet Global

Az ilyesmi azonban sokszor vezet rossz eredményre, és eső trendben vásárolni nem a legjobb ötlet. A profi kereskedők az ilyen lehetőségekre inkább úgy tekintenek, mint jó feltételekkel tudnak vételi pozíciókból kiszállni, illetve újabb eladási pozíciókat indítani. A korábbi támaszokról, melyek így ellenállássá változtak.

Az S&P 500 index visszatesztelt az áprilisi mélypont 1295-ös szintjére, és ez jó lehetőséget adott újabb short pozíciók nyitására szűk stopok mellett.

Ben Bernanke beszédében 2011 második felére már javuló kilátásokról beszélt, a piac azonban nem reagált pozitívan ezekre a biztató szavakra. Ezeket a frázisokat Bernanke már régóta hangoztatja, és talán a legutóbbi számokat látva a piaci szereplők már kritikusabban fogadják. Egyes vélemények szerint ismét az inflációs spirál beindulása fenyeget.

S&P500 (SPY)

Az ötödik hete tartó hanyatlás és a hatodik hét rossz kezdése után a befektetők arra számítottak, hogy a piac gyorsan visszarúgózik a pozitív tartományba, de ez nem következett be. Az S&P 500 index az 1300-as kulcsszint és az áprilisi mélypont alá esett. Most mindenki azt várja, hogy a következő jelentősebb támasz elesik-e 125 pontnál.

Bernanke inflációs spirál spy tradenet Gap
Kapcsolódó cikkek