Pénz- és tőkepiac

Százmilliárdos hitelprogram az OTP-nél

Elindult az OTP Széchenyi 500 hitelprogram, amelynek keretében az OTP Bank elsősorban középvállalkozásoknak ajánl fel egyedi hitelkeretet – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Wolf László vezérigazgató-helyettes.

Az összesen százmilliárd forintos programban egy vállalkozás 50-500 millió forintig terjedő hitelkeretre kap ajánlatot: a vállalkozások több mint 30 hiteltípusból választhatják ki a számukra megfelelőt. A hitelkeret felhasználására egy év áll rendelkezésre.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a hitelprogram célja a hazai vállalkozások finanszírozási helyzetének javítása, helyzetük megerősítése, illetve a válság hatásainak mérséklése. Az OTP Széchenyi 500 hitelprogram az Új Széchenyi Tervhez igazodva június elsejétől 2013 végéig tart.

Wolf László közölte: az OTP Bank az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett a hitelezés élénkítése érdekében. Miközben – tette hozzá – a bankszektor (az OTP Banké nélkül kalkulált) vállalati hitelállománya 2009-ben 10, 2010-ben pedig 7 százalékkal csökkent, a hitelintézetnél mindkét évben érdemi bővülés mutatkozott. Mindezek eredményeképpen a bank vállalati hiteleknél lévő piaci részesedése 8,4 százalékra növekedett.

Az OTP Bank – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes – a vállalkozások finanszírozásánál több ügyfélcsoportra is fókuszál: ilyen terület az agrárvállalkozásoké, a kis- és középvállalkozásoké, illetve az exportra termelő cégeké.

 

OTP Széchenyi terv középvállalkozás széchenyi hitel export
Kapcsolódó cikkek