Pénz- és tőkepiac

Goldman Sachs: Prémium híján leléptek a kereskedők

Több, mint egy tucat üzletkötő lépett ki a Goldman Sachs állampapír- és derivatív részlegétől az utóbbi hónapokban, miután a bankárok kevesebb kockázatot vállalnak, így az ambíciózus traderek számára túl kevés az elérhető bónusz.

A Reuters információi szerint az is elégedetlenséget okozott, hogy a cég a sales-esek körében növelte a fizetést, míg a kereskedőkét nem, pedig ők kezelik a bank állományában lévő állampapírokat és derivatív eszközöket. A változás jól mutatja, hogy a Goldman az utóbbi időben az ügyfelek pénzével való kereskedésre fókuszál, szemben a korábbi gyakorlattal, amikor a saját pénzét tette kockára a pénz- és tőkepiacokon.

A céget elhagyó személyek névsorában néhány nagy név is található. Glenn Hadden a Goldman állampapír-kereskedelmi részlegének volt vezetője januárban igazolt át a Morgan Stanley-hez. Brian Mooney pedig 22 évig dolgozott a vállalatnál, mielőtt kilépett volna, hogy a Bank of Americához tartozó Merrill Lynchnél folytassa pályafutását.

Bár a bank maga is elkezdte márciusban leépíteni kereskedői állományát, sokan már tavaly felmondtak. Mint a Reuters informátorai elmondták, sokan attól félnek, hogy a Goldman Sachs egy átlagos befektetési bankká válik, ahol nincsenek túl nagy lehetőségek, ugyanakkor az önéletrajzukban szereplő cégnév miatt komoly prémiummal foglalkoztatják őket más pénzintézeteknél, ezért a kereskedők, ha tudják, pénzre váltják az eddig felhalmozott munkatapasztalatukat.

Goldman Sachs Morgan Stanley kereskedő állampapír derivatív piac Merrill Lynch
Kapcsolódó cikkek