Pénz- és tőkepiac

Merényletkísérlet a Deutsche Bank vezére ellen

Németországi lapok egybehangzó jelentése szerint a Deutsche Bank vezére ellen levélbombával próbáltak támadást végrehajtani.

A rendőrség szerint Josef Ackermann, a Deutsche Bank vezére címére feladott  gyanús küldeményt fedeztek fel, amely vélhetően gyúlékony port tartalmazott, és felrobbanhatott volna. A frankfurti rendőrség és a wiesbadeni tartományi bűnügyi hivatal vizsgálja a borítékot. Eddig még nem hangzott el hivatalos állásfoglalás arra nézve, hogy ki állhat a küldemény feladása mögött. Banki források szerint a Deutsche Bank globálisan megerősíti a biztonsági intézkedéseit, és az eddiginél több védő-őrző személyzetet állít be.

A Financial Times Deutschland (FTD) értesülése szerint a New York-i Wall Street fokozott riadókészültségben van. Az FBI is bekapcsolódott a  frankfurti rendőrség nyomozásába.  "Az FBI terrorizmus elleni nyomozócsoportja a német hatóságokkal együtt dolgozik azért, hogy felderítse a frankfurti esetet" - közölte az FBI szóvivője a Bloomberg amerikai hírügynökséggel.  Az amerikai bűnüldöző hatóságok egyik magas rangú munkatársa szerint a Deutsche Bank vezérének küldött küldemény az előzetes vizsgálatok alapján robbanóanyagot és bombarepeszeket tartalmazott. A New York-i rendőrség figyelmeztetést küldött a Wall Street-en dolgozó vállalatoknak, hogy beérkező csomagok esetén legyenek "különösen óvatosak."
 

 

 

Deutsche Bank levélbomba ackermann merényletkísérlet
Kapcsolódó cikkek