Pénz- és tőkepiac

Tíz százalék feletti euróhozamok - befektetési tippek itt

Tíz százalék feletti kamatozású eurókötvények is szerepelnek azok között a befektetési lehetőségek között, amelyeket a Buda-Cash brókerház szakértői ajánlottak ma a pénzüket fialtatni akaróknak.

A brókercég elemzői magyar és amerikai részvényeket, valamint magyar, spanyol és belga államkötvényeket javasoltak a befektetőknek. Szerintük a magyar részvények közül az OTP és az Egis papírjaiban van a legnagyobb fantázia.

A bankrészvényt azért ajánlják, mert szerintük az IMF-fel kötött megállapodás után csökkennek a gazdasági kockázatok az országban, emellett a hitelintézetnek jó fejlődési lehetőségei vannak Ukrajnában és Oroszországban. Az OTP árfolyamát 4 500-5 500 forint közé várják a szakértők. Az Egis részvényeinek vásárlását azért tanácsolják, mert a gyógyszergyárnak jó exportlehetőségei vannak, emellett a papírt alulárazottnak értékelik, szerintük annak értéke 21 800 forintra nőhet, ami 25 százalék körüli növekedést jelent.

A magyar államkötvények közül a hároméves futamidejű, inflációkövető kötvényt ajánlják, a brókercég ajánlatai közül kiemelkedik három olyan vállalati amely euróalapú és kamatozása 10 százalék fölötti. Ezek közé tartozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Richter részvényekre átváltható kötvénye, az OTP Opus kötvénye, valamint a Magnolia kötvény. Az Opus papírok hozama 15, illetve 25 százalék közül lehet attól függően, hogy a bank 2016-ban visszahívja-e azokat.

A külföldi értékpapírok közül az amerikai részvényeket, valamint a spanyol és belga állampapírokat ajánlják. Szerintük az USA-ban jobbak a növekedési kilátások, ezért az ottani részvények jobban teljesítenek, mint az európaiak, Európában pedig azokat a magas hozamú kötvényeket ajánlják, amelyeket kibocsátó országoknak a GDP-hez viszonyított adóssága nem növekszik.

részvény euróalapú kötvény befektetés brókerház Buda-Cash
Kapcsolódó cikkek