Pénz- és tőkepiac

Muppet-ügyfelek? - Vihart kavart az ex-bankár cikke

Greg Smith, a Goldman Sachs igazgatója benyújtotta lemondását és még aznap megjelentett egy cikket távozása okairól, nem kis feltűnést keltve.

Smith állítása szerint azért hagyja el a bankot tizenkét év után, mert a pénzintézet példátlanul "destruktív és toxikus". A leköszönő igazgató szerint a Goldman Sachs vezetése rendszeresen háttérbe szorítja az ügyfél érdekeit a haszonszerzés érdekében. Meglátása szerint a cég jelenleg főként a kiskapukról és nem az eredményekről szól.

A távozó igazgató a The New York Timesban publikált cikkében azt állítja, hogy a jelenlegi vezérigazgató, Lloyd Blankfein és Gary D. Cohn elnök ténykedése jelentősen rontotta a konszern morális szintjét és ez jelenti a legnagyobb veszélyt hosszú távú fennmaradására nézve. Smith megemlíti, hogy az elmúlt egy évben öt olyan vezetővel is találkozott, aki muppetnek hívta az ügyfeleket, a pénzintézet berkein belül pedig nyíltan folyik a szó a kliensek megkopasztásáról. Smith hangsúlyozza, hogy nincs tudomása törvénytelen cselekedetekről, az viszont biztos, hogy a vezetés olyan, gyümölcsöző üzleteket is rábeszél az ügyfelekre, amelyek nem az ő érdekeit szolgálják.

Smith lemond Goldman Sachs Bank
Kapcsolódó cikkek