Pénz- és tőkepiac

Lengyelországban terjeszkedik a Generali

A legnagyobb olasz biztosító többségi tulajdonában lévő Generali PPF Holding a Groupamától vásárolt egy céget.

A Generali PPF Holding Lengyelországban is tovább terjeszkedik, a kelet-közép-európai régiós terjeszkedés részeként ezúttal a Groupama csoporthoz tartózó Lengyel Proama biztosítótársaságot veszi meg - közölte a társaság. A magyarországi Generali biztosítókat (Generali, Genertel és EUB) is tulajdonló Generali PPF Holding (GPH) és a Groupama július 23-án aláírták azt a megállapodást, amellyel a lengyel Proama biztosító a GPH rendszerében működik tovább.

Az orosz Region biztosító megvásárlásához hasonlóan most is az üzleti tevékenység bővítése volt a Generali célja. A GPH-nak már van lengyelországi leánycége, és az a terve, hogy a jövőben külön üzemelteti majd a cégeket a lengyel piacon a két márkanév – Generali és Proama – alatt. A tranzakciót az érintett szabályozó hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.


A Generali PPF Holding vezérigazgatója, Ladislav Bartoníček az újabb felvásárlás kapcsán elmondta: “Oroszország mellett a lengyel piac is kiemelt fontosságú, hiszen a biztosítási piac itt is rendkívül gyorsan növekszik. A Proama idén év elején kezdte meg működését, nagyon erős starttal indultak. A cég felvásárlása remek lehetőség arra, hogy mi is tovább erősödjünk ezen a szépen fejlődő területen.”

A Proama biztosítótársaság idén január végén indította első kampányát. A cég a kiskereskedelmi szektorban tevékenykedik, ahol autós biztosításokkal indult el. A cég eddig több mint százezer biztosítást adott el, ami jóval meghaladja a kezdeti várakozásokat.
Bartoníček hangsúlyozta: „Egy olyan céget veszünk meg, amelyben a rendkívül jó stratégia jó kivitelezéssel és olyan elkötelezett menedzsmenttel párosul, amely már bebizonyította, hogy képes megfelelően reagálni a piac igényeire. A meglévő eladási adatok azt támasztják alá, hogy a Proama értékesítési elképzelése megállja a helyét a piacon. Az a célunk, hogy ezt a modellt továbbfejlesztve maximálisan kiaknázzuk a lengyel piacban rejlő lehetőségeket.”

 

Generali biztiosítás tranzakció terjeszkedés
Kapcsolódó cikkek