Pénz- és tőkepiac

Fordult az OTP

Az OTP árfolyama kedden is esik a hétfői 4 százalékos gyengülés után. A bankrészvény a hét második napján közel 2 százalékos esést mutat, miután a befektetők bizalma továbbra sem állt helyre.

13:40

Az OTP teljes veszteségét ledolgozta napközben. A bankapapír 1 százalékos emelkedést mutat, 4 395 forinton jegyzik a részvényt.

10:30

Az OTP már csak 1 százalékos veszteséget mutat, 4 300 forinton jegyzik a bankpapírt.

9:46

Az OTP 2 százalékos esést mutat kedden délelőtt, vagyis egy bankrészvény 4 265 forintba kerül a Budapesti Érzéktőzsdén. A bankrészvényt azután érte újabb eladói nyomás, hogy Braun Péter, az igazgatóság egy tagja 200 ezer darab bankrészvényt öntött a piacra. „Az esemény újra megingatta az előző héten olyan nehezen visszaszerzett bizalmat a papírral kapcsolatban” – vélekednek a Raiffeisen Bank közgazdászai.

Korábban az okozott pánikot, hogy Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója csaknem az összes részvényét piacra öntötte. Csányi azt mondta, hogy mezőgazdasági beruházásokra kell neki a pénz, és cáfolta azokat a lapértesüléseket, hogy lemondana.

Az OTP árfolyamát az is nyomás alatt tartja, hogy a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagot tervez, ami százmilliárdos veszteséget okozhat a bankoknak. Noha a kabinet tárgyal a bankokkal a hitelesek mentéséről, egy kormányzati politikus jelezte, hogy ősszel mindenképp lesz mentőcsomag, ha megállapodnak a bankokkal, ha nem.

részvény OTP mentőcsomag devizahiteles Bank esés árfolyam
Kapcsolódó cikkek