Pénz- és tőkepiac

A Budapest Bank lett az év bankja verseny győztese

A Budapest Bank (BB) lett a MasterCard - év bankja 2013 verseny fődíjasa, emellett a BB ingatlanfedezet nélküli, szabad felhasználású Prémium Kölcsöne bizonyult a legjobbnak az év lakossági hitelterméke kategóriában. A másik nagy nyertes az OTP Bank, amely négy kategóriában is az első helyen végzett - közölte a MasterCard.

A nemzetközi kártyatársaság pénteki közleményében ismerteti: a Budapest Bank 2012-ben 13 százalékkal, 2013 első félévében 11 százalékkal növelte adózás utáni nyereségét, miközben szinten tartotta mérlegfőösszegét. A piaci trendekkel ellentétben 2012-ben növelte kkv (4 százalék) és mikrovállalati (10 százalék) hitelállományát is. A lakossági területen a bank 2012-ben megduplázta az egy évvel korábbi számlanyitások számát.

Az OTP Bank az év leginnovatívabb bankja és az év lakossági megtakarítási terméke kategóriák mellett a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjának támogatásáért megkapta a pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank díjat, valamint a szakmai zsűri az OTP SmartBank mobilalkalmazását ítélte a legjobbnak az év lakossági mobileszköz alkalmazása kategóriában.

Az év lakossági számlacsomagja már nyolcadik éve töretlenül a Citi Magyarország 0 forintos bankszámlája.

Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában külön felkért, a CSR területén kompetens szakemberekből álló zsűri a tavalyi évhez hasonlóan, 2013-ban is az aktív társadalmi szerepét szolgáltatásai szintjén is megjelenítő MagNet Bankot tartotta a legjobbnak. A bank nyereségének 10 százalékáról 2013-ban is több, mint tízezer ügyfele rendelkezett 74 közhasznú civil szervezet javára.

Az év bankára kategóriában - a tavalyi megosztott győzelmet követően - idén duplázott Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója. Az év ifjú bankára pedig Tölgyesi Zoltán, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója lett 2013-ban.

OTP év bankja Bank bankok Budapest Bank
Kapcsolódó cikkek