Pénz- és tőkepiac

Növeli hálózatát az Oberbank

Az Oberbank jó eredményeket ért el 2013-ban, ezzel már negyedik éve történetének legjobb teljesítményét nyújtotta. Az osztrák hitelintézeti csoport a magyar fióktelep teljesítményével is elégedett, és újabb fiókok nyitását tervezik.

Az Oberbank adózott eredménye 10,1 százalékkal növekedett 2013-ban, így 122,4 millió eurót ért el: ezzel a hitelintézeti csoport immár negyedik éve történetének legjobb eredményét érte el – közölte mai sajtótájékoztatóján Franz Gasselsberger vezérigazgató. A növekvő eredmény részben a kamateredmény és a jutalékbevételek emelkedésével, részben pedig a stabilan alacsony kockázati küöltségekkel magyarázható. A vezérigazgató az utóbbi kapcsán kiemelte: az átértékelési arány 0,6 százalékos az Oberbanknál, amely az ausztriai átlagnál jóval kedvezőbb, annak töredékét teszi ki.

Magyarországon – ahol fióktelepe révén az Oberbank 2007 óta van jelen – történetének szintén legjobb eredményét érte el a hitelintézeti csoport. A magyar piacon változatlanul elsősorban a kis- és középvállalkozói területen erős az Oberbank, amely náluk a 3 millió és 20 millió euró közötti árbevételű cégeket jelenti. Franz Gasselsberger hangsúlyozta: egyetlen pillanatig sem bánták meg, hogy beléptek a magyar piacra, sőt, hálózatuk további fejlesztését tervezik. Az idén Szegeden nyit fiókot az Oberbank – ez lesz a hetedik –, ám középtávon az a terv, hogy tíz egységből álljon az értékesítési hálózat Magyarországon.

oberbank
Kapcsolódó cikkek