BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új beszerzési forrás az E.On-nál

Az E.On és a katari RasGas – a világ második legnagyobb cseppfolyós földgáz előállító vállalata – középtávú flexibilis szerződést kötött LNG szállításáról. A RasGas 7 cseppfolyósított földgáz előállítására alkalmas üzemmel rendelkezik. A megállapodás értelmében Katarból fognak LNG-t szállítani London közelébe. A 3 éves szerződés alatt körülbelül 2 milliárd köbméter földgáz szállítására kerülhet sor.

A közel-keleti fölgáz beszerzési lehetőségnek elsősorban diverzifikációs, vagyis energiafüggőség csökkentési okból lehet jelentősége. Bár pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de feltételezhetően meglehetősen drága beszerzési forrásnak minősülhet ez a megoldás, így kérdéses, hogy a gyakorlatban mennyire fogják kihasználni az új beszerzési forrás adta lehetőséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.