Pénz- és tőkepiac

Egy darab részvényért adja oda Norbi az Update márkát

Schóbert Norbi elárulta: mennyiért adja át tőzsdére készülő cégének az Update védjegyet. A részvényjegyzés egy héttel tovább tart majd.


A Magyar Nemzeti Bank szerdán jóváhagyta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. összevont tájékoztatójának kiegészítését, és engedélyezte a részvényértékesítés folytatását, és jóváhagyta a jegyzési időszak meghosszabbítását is 3-ig. A jegybank szeptember 19-én rendelte el az összevont tájékoztató kiegészítését és az értékesítés felfüggesztését.


Ennek oka az volt, hogy az Update védjegyek jogosultja, Schóbert Ferenc Norbert a részvények nyilvános értékesítése alatt újságíróknak arról nyilatkozott, a védjegyeket minél előbb, jelképes összegen apportálja a társaságba, ez azonban a tájékoztatóban nem szerepelt. Schóbert ugyanezen az eseményes Andre Agassit lehetséges üzlettársként emlegette, amire szintén nem volt utalás a dokumentumban. Először a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége kifogásolta mindezt, majd az MNB is lépett.

Schóbert hétfőn délután 4-ig kapott haladékot a tájékoztató kiegészítésére, amit a jegybank viszonylag gyorsan el is fogadott. A védjegyeket a védjegyjogosulttal, Schóbert Ferenc Norberttel kötött, 2019. február 20-ig érvényes szerződés szerint a Norbi Update Lowcarb Nyrt. kizárólagosan használhatja. Schóbert a védjegyek használatért ellenértéket eddig nem kért, és a jövőben sem fog kérni a cég közlése szerint. Schóbert a védjegyhasználati megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően apportálni fogja a védjegyeket a tőzsdére lépést tervező cégbe.



Az apportálásról a társaság közgyűlése dönt majd. A nyilvános részvényértékesítés lezárása és a tőzsdei bevezetés után rendkívüli közgyűlést fognak összehívni. Az apportálás előfeltétele, hogy a védjegyek piaci értékét független könyvvizsgáló állapítsa meg, ennek érdekében a társaság független könyvvizsgálót kér fel az értékelés elvégzésére. A védjegyeket Schóbert 1 db 990 forintos kibocsátási értékű törzsrészvény ellenében, 990 forintos értéken kívánja apportálni.

tőzsde update Norbi
Kapcsolódó cikkek