Pénz- és tőkepiac

Megválasztották a legjobb magyar privát banki szolgáltatót

Ismét az OTP a legjobb privát banki (pb) szolgáltató Magyarországon a Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó The Banker szerint; az OTP Private Bankinget eddig kétszer választották a régió legjobbjának, valamint a díj magyarországi kiterjesztése óta a hazai legjobb is - közölte az OTP.

A közlemény szerint a neves szakemberekből álló, tizenöt tagú bizottság 136 privát banki szolgáltató közül választotta ki a győzteseket. A bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, állománybővülését, piaci részesedésének alakulását. Emellett különös figyelmet szentelt a hatékonysági mutatók alakulásának, illetve az üzletmenet fenntarthatóságának, amely leginkább a befektetési tanácsadás strukturáltságában, a kockázatkezelésben, valamint a személyes tanácsadók és az ügyfelek érdekeinek összehangolásáért tett erőfeszítésekben érhető tetten - ismerteti közleményében a bank.

Az OTP Private Banking majd 20 ezer magyarországi ügyfele 930 milliárd forint feletti vagyonát kezeli. A kezelt az idei év eddig eltelt időszakában több mint 11 százalékkal emelkedett az ügyfélszám töretlen bővülése mellett. A leánybankok pb üzletágaival együtt az ügyfelek száma eléri a 47 ezret, a teljes kezelt vagyon pedig a 4 milliárd eurót.

Takács András, az OTP vagyonkezelési és megtakarítási szolgáltatási igazgatóságának vezetője a közlemény szerint arra számít, hogy a következő időszakban is fennmaradhat ez a növekedési dinamika, különösen, ha a világpiaci és regionális környezet, valamint a hazai növekedési és gazdaságpolitikai feltételek is kedvezőek lesznek.

OTP privát bank
Kapcsolódó cikkek