Pénz- és tőkepiac

Az árfolyamtól függ a díj a Budapest Alapkezelőnél

A történelmi mélységekben járó jegybanki kamat mellett is népszerűek a befektetési alapok, ugyanakkor a befektetői attitűdben változás figyelhető meg – közölte Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

A rövid futamidejű befektetési formák folyamatosan csökkenő hozampotenciálja nyomán egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy magasabb hozamot csak akkor lehet elérni, ha azért bizonyos mértékű kockázatot is hajlandók vagyunk vállalni.

Erre ad megoldást a Budapest Alapkezelő szeptemberben indított három új alapja, amelyeket különböző kockázati étvágyú befektetőknek ajánlanak a szakemberek.

A Budapest Prémium Portfólió Alapok Alapja az alapkezelő négy alapjából áll, ezeket eltérő kockázat és befektetési stratégia jellemzi. A portfólión belül az alapok súlya aktívan változtatható annak érdekében, hogy a pénzpiaci alapoknál és a bankbetéteknél egy-két százalékkal magasabb hozamot érjen el minimum kétéves időtávon. Az alap különlegessége, hogy csak azokon a napokon számolnak fel a diszkontsorozatok díjain felül alapkezelési díjat, amikor az alap árfolyama a mindenkori maximumhoz képest emelkedik.

A közép- és hosszabb távon gondolkodó, magasabb kockázati étvággyal rendelkező befektetők számára indították el a Budapest Paradigma Plusz alapot. A különböző kockázati besorolású vállalati kötvényekből és részvényekből álló alap a jellegű befektetések és a mérsékelt vegyes alapok között helyezkedik el.

Azoknak a befektetőknek ajánlják, akik nem akarják vállalni a tisztán részvénykockázatot, ugyanakkor magasabb hozamot akarnak elérni, mint ami a klasszikus vegyes alapokkal elérhető. A harmadik új konstrukció a GE Money fejlett piaci részvényalap szeptember végén induló dollársorozata, amely a dollárban befektetőknek kínál magas kockázat mellett nagyobb megtérülési lehetőséget minimum ötéves időtávra.

Budapest Alapkezelő
Kapcsolódó cikkek