Pénz- és tőkepiac

Azonnali hatállyal eltiltotta az MNB az engedély nélkül tevékenykedő céget

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Y-Gen Financial Kft.-nek, hogy jogosulatlanul portfóliókezelést, valamint függő ügynöki tevékenységet végezzen.

A Magyar Nemzeti Bank 2017. február 17-én hivatalból piacfelügyeleti eljárást indított a gyanú szerint jogosulatlan portfóliókezeléssel és függő ügynöki tevékenységgel foglalkozó Y-Gen Financial Kft. tevékenységének áttekintésére.

Az MNB a piacfelügyeleti eljárás során február végén helyszíni ellenőrzést tartott az Y-Gen Financial Kft. által használt ingatlanban, ma közzétett végzésében pedig befektetővédelmi okokból azonnali hatállyal megtiltotta a Y-Gen Financial Kft.-nek, hogy bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank már korábban közzétette a potenciális befektetőknek szóló felhívását, és az eddigi bizonyítékok alapján haladéktalanul büntetőfeljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál.

Az Y-Gen Financial Kft. széles körben hirdeti a piacfelügyeleti eljárás során vizsgált tevékenységét.

Az MNB végzése semmilyen formában nem érinti az Y-Gen Financial Kft. részére rendelkezésre bocsátott pénzösszegek – befektetőknek való – visszafizetési kötelezettségét.

vizsgálat portfóliókezelés MNB
Kapcsolódó cikkek