Pénz- és tőkepiac

Felfüggesztették a Konzum papírok kereskedését

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén hétfőre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

A felfüggesztésről szóló határozatot hétfőn tőzsdenyitás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy hétfőn "olyan bejelentésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja".

A Konzum Nyrt. terveivel kapcsolatban itt olvashatja Jászai Gellért elnök-vezérigazgatóval készült interjúnkat!

A BÉT vezérigazgatója kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé. A felfüggesztést, amely a hétfői tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A hétfői kereskedést 132 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 204, a legalacsonyabb 18 forint volt.

Múlt hét csütörtök reggeltől az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését is felfüggesztették a hétfői tőzsdenap kereskedésnek végéig. Az indoklás szerint az Opimus az árfolyamot jelentősen befolyásoló tájékoztatást tervez közzétenni a napokban.

Opimus Konzum BUX bét felfüggesztés
Kapcsolódó cikkek