Pénz- és tőkepiac

Felülmúlta a vezető európai mutatókat a BUX

Nagy napjuk volt a bankoknak, az OTP például 2,5 százalékkal került feljebb, és Frankfurtban a Commerzbank is 2,3 százalékkal drágult.

Nagy napjuk volt a bankoknak, az OTP például 2,5 százalékkal került feljebb, és Frankfurtban a Commerzbank is 2,3 százalékkal drágult. A DAX szinte egész nap mínuszban volt, miután ismét ütötték az autógyártókat, így a történelmi csúcs egyelőre elérhetetlennek tűnik. A német mutatót elsősorban a Coninental, a Daimler, a BMW és a Volkswagen húzta lefelé.

[caption id="" align="alignleft" width="700"]Nagy napjuk volt a bankoknak, az OTP például 2,5 százalékkal került feljebb - Fotó: AFP Nagy napjuk volt a bankoknak, az OTP például 2,5 százalékkal került feljebb - Fotó: AFP[/caption]Budapesten a CEZ-üzlet és az MSCI-átsúlyozás után még mindig a Mol papírjai voltak a legkeresettebbek, a 17,9 milliárdos forgalom 45 százalékát adta az 1,2 százalékkal hízó olajpapír. A CEZ tulajdonhányadának csökkenése után a Mol közkézhányada 58,21 százalékra nőtt, ennek következtében a BUX indexben és a CETOP indexben is változott a súlyozási tényező. A Richter 0,8 százalékos plusszal egyből átadta a múltnak keddi rekordját, az új csúcs 6827 forinton született.

A Magyar Telekom 571 milliós forgalom mellett 0,4 százalékkal hízott. Európai és régiós összevetésben is jól teljesített tegnap a Budapesti Értéktőzsde. Az 1,42 százalékos növekedés felülmúlja a legtöbb európai teljesítményét. A régióban Bukarest 0,41, Varsó 0,64 és Bécs 0,9 százalékkal kapaszkodott feljebb.

OTP Volkswagen DAX Daimler BUX BMW Commerzbank Coninental
Kapcsolódó cikkek