Pénz- és tőkepiac

Megtört a csökkenő trend a Spiritnél

Nagyon ígéretes célpontnak tűnik az amerikai ultrafapados légitársaság, a Spirit Airlines részvénye. A Wizz Airhez nagyon hasonló stratégiát követő cégnek elsősorban a technikai képe lehet ígéretes, hiszen úgy tűnik, hogy sikerül megtörni az árfolyamot tavaly december óta nyomasztó csökkenő trendet, amivel komoly tér nyílhat meg a további emelkedéshez.

Az utóbbi napok mozgásai is ezt erősíthetik meg, az elmúlt 4 kereskedési napon közel 4 százalékot erősödött a papír. Mindezt ráadásul úgy hozta össze, hogy a piaci hangulat nem volt igazán támogató, ami nagy erőre utalhat a piacán. A jelenleg már 54 dollár körül mozgó árfolyam a technikai jelek alapján a 60 dolláros szintet is elérheti, ami egyébként egy másfél éves csúcsot, illetve a jelenlegi szintekhez képest még 10 százalék feletti felértékelődést jelentene.

A 60 dolláros célszint azonban korántsem tűnik elrugaszkodottnak, főleg, ha hihetünk a papír körüli optimizmusnak. A részvényt követő 13 elemző átlagosan 66,3 dolláros célárral rendelkezik, ami 23 százalékkal van magasabban, mint a legutóbbi záróár. Ezenfelül azt is érdemes lehet kiemelni, hogy bár március közepe óta közel 10 százalékot emelkedett az árfolyam, a részvény még most sem tűnik drágának. A cég előretekintő EV/EBITDA, illetve P/E rátája átlagosnak mondható a versenytársakhoz képest. Az utóbbi negyedévek nem voltak éppen fényesek a légitársaságok számára, igen komoly árversenyre kényszerültek. A Spirit Airlines azonban még a nehéz iparági környezetben is az egyik legprofitábilisabb légitársaság volt, és a cégnél várható költségcsökkentések is jó hatással lehetnek az árfolyamra.

Összegezve azt lehet elmondani, hogy a nagyon erős technikai kép mellett stabil a Spirit Airlines fundamentális háttere is. Legközelebb május 2-án tesz közzé negyedéves számokat a cég, ami még tisztább képet adhat a működésről a befektetők számára, ugyanakkor ezek a közlések nagyobb árfolyammozgásokat is hozhatnak, ami mindig kockázatot jelenthet.

Spirit Airlines KBC spirit
Kapcsolódó cikkek