Pénz- és tőkepiac

Ötmillió dollárért kelt el egy Rolex-óra

Soha nem adtak még el olyan drága karórát árverésen, mint múlt hét szombaton – amikor ötmillió dollárért kelt el egy arany Rolex-karóra Genfben – jelenti a Bloomberg.

Ötmillió dollárért kelt el az az arany Rolex-karóra, amely korábban Bao Dai vietnami császár tulajdonában állt. A császár 1954-ben vásárolta a genfi béketárgyalások során, most egy ismeretlen telefonáló birtokába került a fekete számlapos aranyóra. A Rolexért folytatott küzdelem nyolc percig tartott: hárman telefonon, míg tízen a helyszínen küzdöttek érte – jelenti a Bloomberg.

Az óra azért is különleges, mert azon ritka Rolex-órák egyike, melynek gyémánt órajelzője és tripla naptáras fekete számlapja van – ebből a fajtából összesen három darab létezik. Nem ez az egyetlen rendkívüli óra a piacon: a Christie's aukciósház a hétvégén tartja a genfi órák aukcióját, amely Rolex és Patek Philippe karórákat kínál, melyek korábban Haile Selassie etióp császár tulajdonát képezték. A 18 karátos Patek Philippe-óra becslések szerint egymillió dollárt is érhet.

 

Rolex árverés aukció
Kapcsolódó cikkek