Pénz- és tőkepiac

Megérkezett az érintéses mobilfizetés az OTP-hez is

Elindította érintéses mobilfizetési megoldását az OTP Bank. Június elején már megújult a pénzintézet Simple alkalmazása, az új érintéses fizetési szolgáltatás bevezetése ennek a folyamatnak egy újabb lépése.

2016-ban először haladta meg az érintéses bankkártyás fizetési tranzakciók száma a hagyományosakét. Hazánkban 1,2 millió okostelefon rendelkezik az érintéses fizetéshez szükséges NFC (Near Field Communication) technológiával, amely egyre inkább elérhetővé válik a középkategóriás okostelefonokban is. Az OTP Bank saját fintech cége, az OTP Mobil Kft. által fejlesztett és üzemeltettet Simple mobilfizetési alkalmazás forgalma az év első három hónapjában már 590 millió forint volt, ami több mint a teljes 2016-os forgalom fele.

Forrás: MW

Június elején a Simple új dizájnt és felhasználói felületet kapott. Következő lépéseként szerdán az OTP Bank az alkalmazáson keresztül elindította érintéses bolti mobilfizetési szolgáltatását, első lépésben a pénzintézet ügyfelei számára. Az új szolgáltatás igénybevételéhez az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro bankkártyára, valamint NFC képes, minimum 4.4-es Android operációs rendszert futtató telefonra van szükségük a felhasználóknak.

Az OTP korábban kétfajta megoldást nyújtott a mobilfizetésre. Egy SIM-kártya alapú megoldást mellett a Simple alkalmazáson keresztül. „Mivel ügyfeleink inkább az utóbbi megoldást preferálták – immáron csaknem 300 ezer a regisztrált felhasználók száma – a Simple megújításához időzítve ismét egy jelentős lépést tettünk az új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás elindításával. A Simple a mai naptól több millió OTP-ügyfél számára teszi elérhetővé a mobiltelefonnal való érintéses fizetés élményét bankfiók vagy mobilszolgáltató felkeresése nélkül” – közölte Csányi Péter, az OTP Bank Digitális Értékesítési és Fejlesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

A most bemutatott applikációban össze lehet kötni a fizetések során a POS terminálokon megadandó PIN kódot a telefon zárolásának feloldásához szükséges kóddal. Amikor a felhasználó fizetni szeretne, nem kell mást tennie, mint feloldania a telefonját és már érintheti is a terminálhoz. A funkció használatához még internetkapcsolat sem szükséges, offline módban is használható.

OTP Android NFC mobilfizetés
Kapcsolódó cikkek