Pénz- és tőkepiac

Megtámadták az OTP közgyűlési határozatait

Az OTP Bank Nyrt. egy részvényese bírósághoz fordult az adózott eredmény felhasználásáról rendelkező határozat hatályon kívül helyezése érdekében.

Az OTP Bank Nyrt. egy részvényese bírósághoz fordult többek között az adózott eredmény felhasználásáról rendelkező határozat hatályon kívül helyezése érdekében – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott kereset az OTP Bank Nyrt. 2017. április 12-i közgyűlésének három határozatát érintette. Az 1/2017-es határozat a 2016. évi éves – a magyar számviteli szabályok szerinti – anyavállalati és a – Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján készült – konszolidált beszámolókról szóló előterjesztés, illetve az adózott eredmény felhasználására vonatkozott, a 2/2017-es a 2016. évi Felelős Társaságirányítási Jelentés elfogadásáról rendelkezett, míg a 11/2017-es a saját részvényvásárlásra adott felhatalmazás volt.

„A részvényes a keresetlevelében az 1/2017. és a 11/2017. számú határozatok hatályon kívül helyezését és végrehajtásának felfüggesztését, a 2/2017. számú határozat hatályon kívül helyezését kérte a bíróságtól. A bíróság a közgyűlési határozatok felfüggesztése iránti kérelemről még nem határozott, míg a kereset érdemében tárgyalást tűzött ki” – áll a közleményben.

OTP Bank közgyűlés
Kapcsolódó cikkek