Pénz- és tőkepiac

Lezárult a Waberer’s akvizíció

A Waberer’s International Nyrt. bejelentése szerint minden feltétel teljesült a részvényeivel történő kereskedésnek a Budapesti Értéktőzsdén 2017. július 6.-án történő megkezdésével kapcsolatban, ami a Link sp. z o.o. és Link Services sp. z o.o. részvényeinek megvásárlására vonatkozó részvényeladási megállapodás értelmében fennáll.

Amint az korábban közzétették, a Waberer’s vevőként, Elksandra Ellert pedig eladóként 2017. május 26.-án előzetes részvényeladási megállapodást kötöttek a Link sp. z o.o. és Link Services sp. z o.o. részvényeinek megvásárlására. Az előzetes részvényeladási megállapodás szerint a tranzakció zárásának feltétele a lengyelországi és németországi versenyhatóságok feltétel nélküli jóváhagyása illetve a Waberer’s részvényeivel történő kereskedés megkezdése a Budapesti Értéktőzsdén.

A Waberer’s ma hivatalos értesítést kapott a két versenyhatóságtól, hogy jóváhagyják az akvizíciót. A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójának határozata értelmében a Waberer’s részvények kereskedése 2017. július 6-án kezdődik meg. A Waberer’s várakozásai szerint a tranzakció zárására 2017 július végén kerül sor. A Link sp. z o.o. és Link Services sp. z o.o. részvényértékére vonatkozó, kamatok nélkül megközelítőleg 32 millió eurós vételár a nyilvános ajánlattételből befolyó nettó bevételből kerül finanszírozásra.

Budapesti Értéktőzsde Waberer’s
Kapcsolódó cikkek