Pénz- és tőkepiac

Új tőzsdetag a BÉT-en

A cég automatizált módon nyújt online értékpapír kereskedési és letétkezelési szolgáltatásokat az értékpapír-, deviza- és árupiacokon.

Az Interactive Brokers a kelet-európai terjeszkedése részeként mostantól több mint 436 ezer ügyfelének ad hozzáférést a magyar piachoz. Budapest mellett a brókerház ügyfelei a lengyel tőzsdét érhetik még el a mai naptól – közölte a BÉT.

A BÉT az utóbbi időben növekvő érdeklődést lát olyan új külföldi tagoktól, akik pluszlikviditást tudnak adni a piacnak. Az azonnali piac forgalma már harmadik éve növekszik, csak idén 9,2 százalékkal gyarapodott a forgalom. Végh Richárd a BÉT elnök-vezérigazgatója elmondta:

megtisztelő, hogy az Interactive Brokerst tőzsdetagként köszönthetjük és biztosak vagyunk abban, hogy a piacunk számos remek befektetési lehetőséget tud majd teremteni a brókercég ügyfeleinek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy új befektetőket hozzunk és növeljük a likviditást, ezért is örömteli, hogy a BÉT 2014 eleje után ismét egy új külföldi tagot üdvözölhet.

Jonathan Chait, az Interactive Brokers operatív ügyvezető igazgatója kiemelte:

Örülünk, hogy bekapcsolhattuk a magyar piacot. A kereskedési platformunknak nincsenek határai sem, így a magyar befektetők is ugyanúgy tudják elérni a külföldi piacokat, ahogyan az adott ország helyi befektetői és ez fordítva is igaz, a magyar piacot is ugyanolyan könnyen érik el a nemzetközi befektetők, mint a helyiek. Az Interactive Brokers törekedni fog arra, hogy olyan szolgáltatásokat fejlesszen, amely kielégíti az itteni befektetők kereskedési és vagyonkezelési igényeit.

BÉT tőzsde interactive brokers
Kapcsolódó cikkek