Pénz- és tőkepiac

A fegyvergyártók voltak a tegnap nyertesei

Erősen emelkedett a fegyvergyártók jegyzése a Las Vegas-i tömeggyilkosság után.

Jó volt a hangulat tegnap a hazai börzén: a BUX az átlagostól elmaradó, 7,5 milliárd forintos forgalomban 0,4 százalékkal zárt magasabban. A tőzsdei emelkedést az OTP vezette 0,8 százalékos drágulásával, de a többi blue chip is jól szerepelt: a Mol 0,4, a Richter 0,2 százalékot emelkedett, egyedül a Magyar Telekom gyengült, 0,6 százalékos eséssel zárta a kereskedést.

Forrás: MW

Európában is jó volt a hangulat, a vezető indexek 0,3-0,4 százalékos emelkedéssel zártak, a börzéken jól teljesítettek a légitársaságok a Monarch hétfői csődje miatt. A tengerentúlon enyhe emelkedéssel nyitottak a börzék, különösen erősen emelkedett a fegyvergyártók jegyzése a Las Vegas-i tömeggyilkosság után.

Minimálisan erősödött az euró a dollárral szemben, de a jegyzés az 1,18-os keresztárfolyam felé tartott. Gyengült viszont a forint a közös devizával szemben, tegnap napközben a kurzus átlépte a 312-es szintet. Esett az olajár, ismét az 50 dolláros szinthez közeledik a WTI jegyzése, a kurzus tehát visszarendeződött arra a szintre, ahol a globális keresletnövekedés miatti áremelkedés előtt volt.

tőzsde fegyvergyártók árfolyam
Kapcsolódó cikkek