Pénz- és tőkepiac

Kiderült, melyik a régió legjobb privátbankja

Az Erste Group Bank kapta a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó elismerést a The Banker és a PWM pénzügyi magazinok versenyén.

Az Erste Group Bank kapta a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó elismerést a The Banker és a PWM pénzügyi magazinok versenyén. Az elismerést Kállay András, az Erste Bank Hungary Private Banking üzletágának igazgatója vette át Londonban.

Fotós: Kallus György

Kállay András úgy látja, hogy a régió más országaihoz képest a magyar privátbanki piac kifejezetten versengő, és ebben az Erste stabilan a második helyet foglalja el a kezelt alapján. A privátbanki szektor koncentrálódik, az elmúlt időszakban jelentős mértékben csak a legnagyobb három szereplő tudott növekedni, közülük is legjobban az Erste, amely a Citibank privátbanki ügyfeleinek átvételén túl is bővítette ügyfélszámát és a kezelt vagyon összegét. Ez Kállay András szerint azt bizonyítja, hogy az Erste minőségi szolgáltatásait elismerik a privátbanki ügyfelek. Az Erste Csoport erejét az is mutatja ezen a piacon, hogy az elmúlt öt évben már negyedszer bizonyult a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak – olvashtó az Erste közleményében.

A magyar privátbanki ügyfelek átlagéletkora 60 év körül van, ami azt is jelenti, hogy jellemzően most válik aktuálissá a generációváltás azoknál, akiknek a vagyona vagy annak jelentős része cégben testesül meg. A vagyon megőrzése és gyarapítása szempontjából ez most kulcskérdés, amelyben a privátbankároknak és a velük együttműködő szakértőknek fontos szerepe lehet.

Az elmúlt években jelentős külföldön tartott vagyonok áramlottak haza a kedvező adózású adóamnesztia termékekbe. Az Erste tapasztalatai szerint jellemzően Svájcból hozták haza a legnagyobb vagyont mind számszerűleg, mind tranzakciószámot tekintve.

Ezen túl az évek óta jó tőkepiaci hozamok, az élénkülő gazdaság valamint a cégeladások és az osztalékfizetések is jelentősen növelték az ügyfelek kezelt vagyonát az Erste Private Bankingnél – közölték.

Bank Erste Group Bank Erste Bank
Kapcsolódó cikkek