Pénz- és tőkepiac

Mecénásprogramot indít az UniCredit

Korszakalkotók néven átfogó mecénás programot indít el az UniCredit Bank fiatal tehetségek támogatására – remélik a minőségből a bank is profitál.

Korszakalkotók néven átfogó mecénás programot indít el az UniCredit Bank fiatal tehetségek támogatására. Mint azt Patai Mihály, a bank elnök-vezérigazgatója elmondta: olyan kezdeményezést szeretnének elindítani, amely már nevet szerzett tehetségek számára biztosít lehetőséget a további kiteljesedésre. A kiemelkedő minőség a bank jellemzője is: 9 milliárd eurós mérlegfőösszegével a pénzintézet a 3. legnagyobb bank, ám tőkemegtérülés tekintetében az UniCredit Bank a legjobb Magyarországon, a bank az elmúlt 22 év minden évében profitábilis volt, amiben egyedülálló Magyarországon – jelezte Patai Mihály.

Forrás: AFP

A bank számára is előnyt jelenthet egy ilyen kapcsolat: a pénzintézet prémiumbanki ügyfélkiszolgálását segítheti, miután a bank hisz abban, hogy a jólétet jellemző klasszikus pénzügyi és gazdasági indikátorokon kívül egyéb tényezők, a kulturális és társadalmi értékek is szerepet játszanak az élet minőségének meghatározásában – jelezte Marco Iannaccone, a bank vezérigazgató-helyettese. Az UniCredit a GfK Hungária segítségével a hazai helyzetet felmérve arra a következtetésre jutott, hogy a felsőbb rétegek körében sokkal fontosabb az igényes kultúra: ez a réteg sokkal gyakrabban jár színházba és múzeumba.

A 250 ezer forint feletti befizetést teljesítő UniCredit-ügyfelek kétharmada adományozott valamilyen módon összegeket és közel harmaduk önkéntes munkát is vállalt az elmúlt egy évben. Az ügyfelek fele hallott már támogatási programokról, ám csak 38 százalékuk vélekedett úgy, hogy a támogatások jó helyre jutottak. Az UniCredit programja talán épp ezért lett nyitott: nemcsak az ügyfeleik számára, de mindenki másnak lehetőséget akar adni a magyarországi tehetségek kiválasztásában – mondta Aleksandra Cvetkovic, a pénzintézet lakossági és kisvállalati díviziójának vezetője. Az induláskor a bank által felkért szakmai zsűri által megnevezett 3 kategória – Vizuális művészetek, Zene, Ízvilág – 3-3 képviselője közül választhatják ki a polgárok azt, aki az első évben jogosulttá válik a bank 3 millió forintos támogatására.

ügyfélkiszolgálás UniCredit Korszakalkotók
Kapcsolódó cikkek