Pénz- és tőkepiac

További tíz százalékot emelkedhet a Target üzletlánc árfolyama

Eljöhet a fordulat az amerikai kiskereskedelmi szektor egyik legnagyobb szereplőjénél, a Targetnél.

Eljöhet a fordulat az amerikai kiskereskedelmi szektor egyik legnagyobb szereplőjénél, a Targetnél. A vállalat részvénye már jó ideje csökkenő trendben mozog, amiért leginkább az „Amazon-hatás” okolható. Az utóbbi napokban azonban fontos ellenállásokat gyűrt le, így akár egy 10 százalékos tér is lehet még az árfolyam előtt, ráadásul a technikai kép mellett a vállalat fundamentumai is kellően vonzók.

Az Amazon folyamatos térnyerésével egyre nagyobb pánik bontakozott ki az utóbbi időben a kiskereskedelmi láncok befektetőinek körében, ami a részvényárfolyam folyamatos esésében öltött testet. Most azonban a árazása a szabad készpénzhozam és az EV/EBITDA alapján is vonzóvá vált a historikus és a piaci árazásokhoz viszonyítva, sőt relatív értelemben véve is. Ezenfelül a Target eladósodottsága szektorszinten nem számít magasnak, arról nem is beszélve, hogy figyelemre méltó mértékű osztalékot fizet a társaság.

Szép is a 4,2 százalékos osztalékhozam, azonban kérdés, hogy az folyamatos emelése mennyire fenntartható hosszú távon. Ahhoz ugyanis, hogy a versenyt felvegyék az Amazonnal, folyamatos árcsökkentésre van szükség, és ez nyomást helyez a marzsokra. Az viszont jó hír, hogy mindezek ellenére a második negyedévben a Target növelni tudta az értékesítést, amit a kedvező makrokörnyezet is támogathat. Ezenfelül az is megnyugtató lehet, hogy a vállalat tagja az S&P 500 Dividend Aristocrats indexnek, amelyben azok a vállalatok kapnak helyet, amelyek az elmúlt 25 évben folyamatosan, évről évre növelték osztalékfizetésüket.

A Target november 15-én teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. Ez kockázatot is jelenthet a részvényesek számára az árfolyam kilengése miatt, ráadásul előtte egy nappal a negyedéves, 0,62 dolláros osztalék is leesik a papírról, amit érdemes fejben tartani.

target
Kapcsolódó cikkek