Pénz- és tőkepiac

Döntöttek az ügyfelek: ezek az év legjobb biztosítói

Immáron hatodik alkalommal rendezték meg az „Év Biztosítója” díj egy hónapig tartó szavazása. Az Év Utazási Biztosítója már az űrutazásokat is biztosítja.

Immáron hatodik alkalommal rendezték meg az „Év Biztosítója” díj egy hónapig tartó szavazását. Ennek keretében idén is a hazai vagyon- és felelősségbiztosítókat értékelték az ügyfelek, illetve már második alkalommal választhatták meg az Év Utazási Biztosítóját is.

A szolgáltatás és kárrendezési kategóriában kiírt szavazáson az Aegon Biztosító és a Generali csoport két-két elismerést is szerzett, kategória-győztes lett a K&H Biztosító és jól szerepelt a tavalyi győztes Signal Biztosító is.

Az adatokat elemezve elmondható, hogy 2017-ben az ügyfelek alapvetően elégedettek voltak a hazai biztosítók szolgáltatásaival (1-től 10-ig adható szavazataik alapján átlagosan 8,4-es elégedettségi értéket adva a társaságoknak). A területi elégedettségi adatokat nézve kiemelendő, hogy a megyék lakossága közül 2017-ben leginkább Somogy és Békés megyében voltak elégedettek az ügyfelek, a legkisebb elégedettségi értékeket pedig idén is Budapest és Pest megye lakosai adták – áll a Biztosítás.hu sajtóközleményében.

Forrás: Biztosítás.hu

Az Év Utazási Biztosítója idén az AWP P&C S.A. (Allianz Worldwide Partner) nemzetközi cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett. Érdekesség, hogy egy tavaly megkötött megállapodás alapján ez a csoport biztosítja majd a hamarosan útnak induló, első űrturistákat is.

Eredmények

Az Év Biztosítója Szolgáltatás kategória nyertesei:

I. K&H Biztosító Zrt.

II. Aegon Biztosító Zrt.

III. Genertel Biztosító Zrt.

Az Év Biztosítója Kárrndezés kategória nyertesei:

I. Aegon Biztosító Nyrt.

II. Signal Iduna Biztosító Zrt.

III. Generali Biztosító Zrt.

 

K&H Biztosító Zrt. biztosítók Aegon Biztosító Nyrt. Mondial Assistance
Kapcsolódó cikkek