Pénz- és tőkepiac

Felaprózták az Alteo részvényeit

Lezárult az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek felosztása.

Az új részvényeket jóváírták a befektetők értékpapírszámláin, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai társaság rendkívüli közgyűlésének döntése értelmében az ALTEO Nyrt. 100 forint névértékű törzsrészvényeinek helyébe egyenként 8 darab, 12,5 forint névértékű törzsrészvény lépett – közölte az energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat.

ifj. Chikán Attila az Alteo vezérigazgatója
Forrás: MW

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. nyolcadolt részvényeivel a megfelelő szabályzatok értelmében 2017. december 6-tól már kereskedhettek a befektetők, az elmúlt három tőzsdei kereskedési napon összesen csaknem 20 700 cserélt gazdát több mint 14 millió forint értékben, 116 kötés során.

Három kereskedési napot követően egyelőre még nehéz bárminemű tapasztalatot megfogalmazni, de a visszajelzések és a kereskedési adatok alapján úgy tűnik, hogy a piac pozitívan fogadja a részvények felosztását. Az eddigi eredmények hosszabb távon mindenesetre bizakodásra adnak okot

– mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

A társaság rendkívüli közgyűlése november 8-án döntött arról, hogy az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Nyrt. alaptőkéjének változatlanul hagyása mellett nyolcszorozza meg részvényei számát. A vállalati papírok nyolcadolása eredményeképpen a korábbi 2 050 150 darab 100 forint névértékű „A” sorozatú törzsrészvény helyébe december 8-án 16 401 200 darab, egyenként 12,5 forint névértékű dematerializált törzsrészvény lépett. A részvények felosztása a vállalati papírokhoz kapcsolódó egyéb jogokat nem érintette – fűzte hozzá a cég.

részvény felaprózás Alteo
Kapcsolódó cikkek