Pénz- és tőkepiac

Nyolc százalékkal nőtt a BDO díjbevétele

A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 8,1 milliárd USA dollárt (7,4 milliárd euró) a 2017. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során. Ez 8 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest.

A növekedés egyaránt köszönhető az organikus növekedésnek, valamint az egyes régiókban végrehajtott erőteljes felvásárlási tevékenységének, melynek révén a BDO ebben az időszakban jelentős mértékben erősítette vezető pozícióját a közepes tanácsadócégek piacán – írja a vállalat közleményében.

A BDO az elmúlt egy év során is folytatta nemzetközi földrajzi terjeszkedését: újabb négy államban nyitott irodát, így jelenleg már 162 országban folytatja működését. A tagvállalatok irodáinak száma immár meghaladja az 1500-at, ezekben az irodákban az elmúlt év során lezajlott több mint 9 százalékos létszámbővülés nyomán immár összesen 73 900 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Az árbevétel több mint felét csoportszinten továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység nyújtja. Az adótanácsadás a díjak mintegy ötödét biztosítja. A további tanácsadói tevékenységek stratégiai fókuszba helyezése ugyanakkor folyamatosan növeli e területek súlyát a teljes díjbevételen belül.

Az előző években megvalósított stratégiai döntések, párosulva a kedvező gazdasági környezet pozitív hatásaival a BDO Magyarország számára is sikeres évet hoztak. Bár a mi pénzügyi évünk a naptári évvel együtt most zárult le, 2017-re az előzetes adatok alapján közel 10 százalékos díjbevétel-növekedéssel számolhatunk

– jelentette ki Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető partnere.

BDO könyvvizsgáló bevétel
Kapcsolódó cikkek