Pénz- és tőkepiac

Sűrűsödnek a felhők a Bitcoin felett

Kína után a Bank of America brókercége, a Merrill Lynch is határozottan lép fel a kriptopénzzel szemben.

A Merrill Lynch letiltotta az ügyfeleit és az ügyfelei nevében kereskedő pénzügyi tanácsadókat a vásárlástól, és kifejezte kétségeit a kriptopénz befektetési célokra való alkalmasságával kapcsolatban – írja a Reuters.

A tilalom a cégnél vezetett összes számlára és a Merrill mind a 17 ezer tanácsadójára vonatkozik, ráadásul nemcsak a Bitcoinba történő közvetlen befektetéseket tiltják, hanem a Grayscale Investment Trust Bitcoin (GBTC) alapjával történő kereskedést is, egy az ügyletet ismerő személy információi szerint. A tilalom egyébként egy olyan korábban elfogadott korlátozó szabály hatályát terjesztette ki, amely eddig is blokkolta az újonnan bevezetett határidős Bitcoin pozíciókhoz való hozzáférést.

FOTÓ: AFP (EyePress/Tim Poon)

A Bitcoin-alapban már meglévő pozíciók továbbra is a brókerszámlákon maradhatnak, de nem maradhatnak a díj alapú tanácsadói számlákon, mondta a bennfentes. A Bank of America Corp. brókercége, azaz a Merrill Lynch ezt az új szabályt tavaly december 8-án hozta, pont mielőtt az első amerikai Bitcoin határidős piacot elindították.

Az új GBTC vásárlások letiltására a termék alkalmasságával és elfogadhatóságával kapcsolatos aggályok indították a Merrillt – olvasható egy a The Wall Street Journal által idézett belső feljegyzésben.

https://www.vg.hu/gazdasag/kinai-jegybank-bitcoin-banyaszatat-leallitana-732131/

Bank of America Merrill Lynch bitcoin
Kapcsolódó cikkek