Pénz- és tőkepiac

Bejött a keleti nyitás a bécsi biztosítónak

A Vienna Insurance Group adózás előtti nyeresége tavaly 443 millió euróra emelkedett, 8,8 százalékkal nőtt egy év alatt – közölte a cégcsoport csütörtökön. 

A biztosító díjbevétele 3,7 százalékkal 9,4 milliárd euróra nőtt 2017-ben, és a prémium életbiztosítási üzletágat leszámítva minden területen díjbevétel növekedésről számolt be. Kiugróan emelkedett a díjbevétel Szlovákiában (10,6 százalékkal), Magyarországon (10 százalékkal), Bulgáriában (9,8 százalékkal), Lengyelországban (8,2 százalékkal) és Csehországban (4,9 százalékkal).

A Vienna Insurance Group díjbevétele Magyarországon tavaly 246,7 millió eurót tett ki. A biztosító adózás előtti eredménye ugyanakkor 2017-ben jelentősen, az egy évvel korábbihoz képest 3,8 millióról 2,1 millió euróra csökkent.

Elisabeth Stadler a Vienna Insurance Group vezérigazgatója
Forrás: VIG

Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója az előzetes eredmények bemutatásakor a sajtóközlemény szerint elmondta, 1989 után az első osztrák vállalatok között azért nyitottak a kelet-közép-európai országok piacai felé, hogy ott tartós tevékenységet folytassanak.

Tudatosan támogatják a helyben megvalósuló vállalkozói szemléletet – hangsúlyozta a vezérigazgató utalva a cégcsoport Agenda 2020 intézkedési tervére. A kedvező tavalyi adatoknak köszönhetően a cégcsoport részvényenként 90 centre emelte osztalékfizetési javaslatát, ami több mint tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A cégcsoport 25 országban van jelen, 25 ezer embert foglalkoztat; saját bevallása szerint piacvezető Ausztriában és a kelet-közép-európai régióban egyaránt.

A Vienna Insurance Group részvényei a bécsi tőzsdén az általánosan jellemző rossz hangulat és zuhanó árak ellenére csütörtökön három óra után minimális pluszban tartózkodott, az árfolyam 26,94 eurón állt.

Elisabeth Stadler Vienna Insurance Group osztrák biztosító Ausztria
Kapcsolódó cikkek