BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevés szülő takarékoskodik gyermeke jövőjére

A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százalékuk tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére.

Van mit javítani a gyermekek jövőjének biztosítására irányuló előtakarékossági helyzeten: a 3-14 éves gyermekeket nevelő szülők alig ötöde tesz félre rendszeresen az utódok jövőjének biztosítására az NN Biztosító megbízásából készült, reprezentatív kutatás adatai szerint.

A 3-14 éves gyermekeket nevelő szülők alig ötöde tesz félre rendszeresen az utódok jövőjének biztosítására
Fotó: Béres Márton, Éder Vera, Fűrjes Viktória, Gordon Eszter, Kende Luca

Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon és 81 százalék tulajdonít kiemelt jelentőséget annak, hogy a gyermek minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermeket szeretné támogatni. Nemcsak a megtakarításoknál, hanem a biztosításoknál is van tér fejlődésre. Bár a szülők tartanak az esetleges egészségi problémáktól, balesetektől, azonban

csak harmaduk említette, hogy gyermekére vonatkozóan van bármilyen, az állami vagy iskolai biztosításon túli védelme.

Ezekre az igényekre reagálva vezeti be áprilisban az NN Biztosító az Életkapu programot, amely többféle élethelyzetre alkalmazható, amelyekre érdemes idejében felkészülni. A konstrukció lényege, hogy az alapbiztosításhoz – amely egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítás – választható kiegészítő biztosítások kapcsolódhatnak, amelyekkel nem csak a baleseteknél vagy súlyos betegségeknél, de meghatározott gyakori gyermekbetegségeknél is elérhető a védelem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.