Pénz- és tőkepiac

Másfélszer annyit vásároltunk OTP-s hitelkártyákkal

Az egész éves trendnek megfelelően a téli hónapokban is folytatódott a hitelkártya tranzakciók számának és költési volumenének erőteljes növekedése – derül ki az OTP Bank fél éves hitelkártya használati adataiból.

Folyamatosan nőtt a hitelkártya költések összege és a tranzakciók száma tavaly a karácsonyi szezon közeledtével. A téli hónapokban közel harmadával többet használták és többet költöttek hitelkártyájukkal az OTP Bank ügyfelei.

Az erősödő hitelkártyaköltéseket vélhetően a szezonalitás indokolta, hiszen novemberben és decemberben látványosan emelkedett az elektronikai cikkek iránti kereslet, illetve az áruházak forgalma is.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Ugyanakkor kiemelendő, hogy az előző év azonos időszakához képest januárban és februárban közel 50 százalékkal magasabb költési volument regisztrált a hitelintézet.

A szolgáltatói kifizetések, azaz a rezsiköltések is emelkedtek a januári-februári időszakban, azonban a ruházati termékek megvásárlására kevesebbszer vették elő a hitelkártyájukat a vásárlók.

Összességében azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink mára több terméket és szolgáltatást fizetnek a hitelkártyájukkal. Örömteli, hogy egyre többen ismerik fel a hitelkártya okos használatának lehetőségét, azaz a hitelkártyájukat használják a mindennapi vásárlásaik során. Betéti kártyájukkal pedig a készpénzfelvételeiket intézik

- nyilatkozta Györkei Krisztián, az OTP Bank Hitelkártya Főosztályának igazgatója.

A lakosság egyre többet vásárol bankkártyával, különösen az internetes vásárlások száma és értéke növekszik. A hitelkártyák száma is emelkedett, a használatuknál egyre tudatosabbak a fogyasztók.

 

OTP elektronikai cikkek költési volumen betéti kártya hitelkártya
Kapcsolódó cikkek