Pénz- és tőkepiac

Triplázott tavaly a CIG Pannónia

Sikeres évet zárt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., hiszen mind az adózott eredménye, mind a díjbevétele, de még a saját tőkéje is látványosan nőtt – tette közzé a cég a BÉT honlapján.

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. adózott eredménye tavaly elérte a 2,59 milliárd forintot, ami lényegesen magasabb az egy évvel korábbi 0,72 milliárddal szemben – közölte a társaság éves jelentésében pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A jelentésből kiderül: az életbiztosító díjbevétele 26,93 milliárd forintot tett ki 2017-ben, ami 42 százalékos növekedés.

Az értékesítés a biztosítónál tavaly 82 százalékkal emelkedett.

Fotó: Kallus György

Ágazati összetételben a nem-életbiztosítási szegmens 74 százalékos díjbevétel növekedést mutat, míg az életbiztosítási szegmens díjbevételei 28 százalékkal növekedtek 2016-hoz képest.

CIG Pannonia díjbevételének 52,3 százalékát az úgynevezett unit-linked biztosítások tették ki, miközben a casco-biztosítás 14,4 százalékot, a hagyományos életbiztosítás 9,1 százalékot, a kezesség és garancia 6,1 százalékot, az egyéb vagyon-biztosítás 6,06 százalékot, az egyéb nem életbiztosítás 5,7 százalékot, az általános felelősség-biztosítás 5,2 százalékot, az egészségbiztosítás pedig 0,7 százalékot tett ki.

A cég saját tőkéje a 2016. év végi 3971 millió forintról 9015 millió forintra növekedett, 127 százalékkal nőtt tavaly.

Az adatok javulását a jelentésben azzal magyarázzák, hogy a vezetés az előző két évben új pályára állította a cégcsoportot. A kedvező hatások közül kiemelték az értékesítés átszervezését, új értékesítési csatornák megnyitását, két biztosító felvásárlását és beolvasztását, illetve az újonnan kötött stratégiai partneri megállapodások hatásait.

A társaság igazgatósága részvényenként bruttó tíz forint kifizetését javasolta. Az előző két évben a cég nem fizetett osztalékot.

Tovább terjeszkedett a CIG leánya

A CIG Pannónia vagyonbiztosítója kezesi biztosítási termékkel lépett a baltikumi piacra. Hazánkon túl a társaság így már hét további európai országban értékesíti termékeit – jelentették be március 19-én.

 

éves jelentés Életbiztosítás biztosító CIG Panónnia
Kapcsolódó cikkek