Pénz- és tőkepiac

Továbbra is együttműködnek a pénzóriások

Az Erste Group és a Vienna Insurance Group által 2008-ban megkötött értékesítési megállapodást 2033 végéig meghosszabbítják.

„Az adott együttműködés kizárólag ügyfeleink érdekét és a lehető legjobb kiszolgálásukat támogatja. Lehetővé tesszük számukra, hogy a teljes körű pénzügyi kínálatból tudjanak választani, akár a fiókokban, akár online. Célunk az is, hogy minél rugalmasabb biztosítási termékeket fejlesszünk ki, melyek egyszerűen és problémamentesen alkalmazkodnak az ügyfelek élethelyzetéhez” − mondta Peter Bossek, az Erste Group (Erste) igazgatósági tagja a Vienna Insurance Grouppal (VIG) kötött partnerségről.

A VIG elsősorban a beteg- és vagyonbiztosítások kiépítésében lát potenciált az Erste keresztül. Az első biztosítási termékeket Ausztriában máris kínálják a „George” platformon. A két szerződő fél megállapodott abban, hogy közös digitális központot hoz létre, melynek telephelyének Csehországot választották.

Forrás: AFP

A VIG- konszerntársaságok jelenleg az Erste és Takarékpénztárakkal

Ausztriával, Csehország, Magyarországgal, Szlovákiával, Horvátországgal, Romániával, Szerbiával, Montenegróval, Macedóniával és Bosznia-Hercegovinával működnek együtt.

Abban a hat országban (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország és Románia), ahol a VIG eddig saját banki biztosítótársaságaival az Erste partnereként működött, 2017-ben kereken 1,3 milliárd euró értékű biztosításidíj-volument gazdálkodott ki. Az együttműködés meghosszabbítása számunkra nemcsak a sikeres közös munka megerősítését, hanem biztonságot és jobb tervezhetőséget is jelent a további üzleti fejlődést illetően.

A termékterületen 2017-ben az arra kiválasztott bankokban kísérleti projektként bevezetett első intézkedések hatására máris kedvező ütemben nőtt a szerződéskötések száma”

− mondta a VIG és az Erste Group közös jövőjét illetően Prof. Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group Erste Group Bank gazdaság
Kapcsolódó cikkek