Pénz- és tőkepiac

Rekorderedménnyel alapozza meg a bizalmat a Duna House

Az alapfolyamatok továbbra is kedvezően alakulnak.

Az első negyedévben kiugróan jó eredményt ért el a Duna House, ami főleg az ingatlanbefektetési szegmens számviteli sajátosságából adódik. Az ingatlanfejlesztési tevékenységgel kapcsolatos eredmények elszámolása ugyanis a lakások átadásához kapcsolódik.

Mivel a negyedévben átadták a Reviczky Liget lakásainak 70 százalékát (az értékesíthető terület 65 százalékát), ezért az értékesítésükből származó eredmény is elszámolhatóvá vált

– így az ingatlanbefektetési szegmens 588 millió forinttal járult hozzá a csoportszintű működési eredményhez.

Még ha az eredményt tisztítjuk is az ingatlanfejlesztési tevékenység adataival, akkor is a működési eredmény kismértékű javulása tapasztalható.

A menedzsment tartotta a 2018-as várakozásait: a MyCity nélküli tevékenységtől 950–1150 millió forint közötti, a Reviczky projekttől 680 millió forint, a Forest Hill projekttől pedig 1060 millió forint adózott eredményt vár.

Az ingatlanfejlesztésre vonatkozó profit-előrejelzés pedig még konzervatívnak is bizonyulhat.

Hiszen a Reviczky Liget esetében az ingatlanok kétharmadának átadásán 518 millió forintos adózott eredményt realizáltak, miközben az egész évre vonatkozó vezetőségi előrejelzés 680 millió forint volt.

A társaság publikálta osztalékfizetési rendjét is. Ez alapján a törzsrészvényekre 176 forint osztalékot fizetnek ki, ez több mint 4 százalékos osztalékhozamnak felel meg, miközben a társaságban a nagy növekedési lehetőség is adva van. Utoljára június 8-án lehet osztalékra jogosító részvényekkel kereskedni. Az eredményből ismételten az látható, hogy

az alapfolyamatok továbbra is kedvezően alakulnak.

Az ingatlanpiacot még mindig nagy forgalom és emelkedő árak jellemzik, miközben a értékeltsége attraktív.

2018. első negyedév Duna House Reviczky Liget
Kapcsolódó cikkek