Pénz- és tőkepiac

Izgalmas szinteknél jár a Whirlpool

Izgalmas célpont lehet most a Whirlpool, és a kockázatkedvelő tréderek számára jó lehetőségeket rejt, persze a megfelelő kockázatkezelés mellett.

Rendkívül izgalmas szinteken jár a Whirlpool árfolyama, miután az utóbbi napokban ismét 125 dollár közelébe csúszott vissza a háztartási berendezéseket gyártó amerikai vállalat részvénye. Ez a szint néhány héttel ezelőtt már megállította a nagyobb esését, de nem ez teszi igazán vonzóvá a 125-ös lélektani határt.

Fotó: AFP/Francois Nascimbeni

Az elmúlt években többször előfordult már, hogy nagyobb esések során ez a szint fogta meg a részvényt, úgyhogy a befektetők joggal bízhatnak benne, hogy most is valami hasonló történik. Bár ehhez nem lenne rossz a kedvezőbb piaci hangulat sem, a túladottságot mutató RSI azért kedvező lehet, és az MACD-indikátor sincs messze egy vételi jelzéstől.

Első körben a 135 dolláros szintet célozhatja meg a papír, de ha elegendő erőt mutat, akkor nincs kizárva a 145 dolláros szintek elérése sem, amihez a korábbi rést kellene visszatölteni. Ez már több mint 15 százalékos erősödést jelentene, vagyis a potenciál nem mondható alacsonynak.

Egyébként az elemzők nem is pesszimisták, a legalacsonyabb célár is megközelíti a 150 dollárt, míg a konszenzus egyelőre 160 dollárnál található. Az értékeltség közben szintén nem túl magas, a P/E ráta hatéves mélypontra esett vissza, vagyis az utóbbi negyedévekben látott problémákat azért az árazás is többé-kevésé követte. Kétségtelen, hogy nem alakul minden fényesen a háztartási nagygépek egyik vezető gyártójának számító Whirlpool működésében, s ezért a befektetők keményen büntetik is a céget, ám látunk rá esélyt, hogy most a másik irányba egy kicsit már túllendült az inga.

Összességében tehát izgalmas célpont lehet most a Whirlpool, és a kockázatkedvelő tréderek számára jó lehetőségeket rejt, persze a megfelelő kockázatkezelés mellett. Feltehetően 120, de főleg 115 dollár alatt már nem csak fals letörést látnánk, vagyis ott már jelentősen elromlana a technikai kép. Addig viszont érdemes figyelni a részvény mozgását.

háztartási nagygép Whirlpool árfolyam
Kapcsolódó cikkek