Pénz- és tőkepiac

Meglepte az elemzőket a JP Morgan

Emelkedő bevételek mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a JP Morgan Chase az idei harmadik negyedévben, miután a hitelállomány és a hitelkamatok emelkedése, valamint az alacsonyabb adók ellensúlyozni tudták a kötvénykereskedelem gyenge teljesítményét.

A legnagyobb amerikai bankcsoport negyedéves

  • bevétele éves összevetésben 5,17 százalékkal, 27 milliárd 822 millió dollárra nőtt,
  • ezen belül a nettó kamatbevételek 7 százalékkal, 14,1 milliárd dollárra emelkedtek.
  • Az adózott eredmény 8 milliárd 712 millió dollárt, részvényenként 2 dollár 34 centet tett ki,

    szemben az egy évvel korábbi 6 milliárd 732 millió dollárral, egy részvényre vetítve 1 dollár 76 centtel. A teljes profit 24,48 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 32,95 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

    A JP Morgan túlszárnyalta a piaci várakozásokat
    Fotó: AFP

    Elemzők gyengébb számokra, 27,5 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 2 dollár 25 centes nyereségre számítottak.

    A vártnál jobb beszámoló közzététele után a JP Morgan Chase árfolyama a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben 1,27 százalékkal, 109,50 dollárra emelkedett New Yorkban.

    Az elmúlt egy év alatt 11,66 százalékkal nőtt az árfolyam a csütörtök esti zárásra.

    A JP Morgan árfolyamának alakulása az elmúlt évben (a 108,13 dolláros árfolyam az előző napi záróérték)
    Fotó: TradingView

    A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan Chase tette közzé gyorsjelentését az első negyedévről. A Wells Fargo és a Citigroup ugyancsak pénteken hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

    A Citigroup a vártnál nagyobb negyedéves profittal zárt

    A vártnál nagyobb harmadik negyedéves profitról számolt be a Citigroup pénteken, a vagyona alapján negyedik legnagyobb amerikai bank adózott eredménye 4,62 milliárd dollár lett a szeptember végével záródott három hónapban, és ez 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 4,13 milliárd dollárt.

     

    eredmény JP Morgan gyorsjelentés bankok
    Kapcsolódó cikkek