Pénz- és tőkepiac

Megvárja a Brexitet a Nordtelekom vezetése

Bár a Nordtelekom nyereséges fél évet zárt, a dinamikusabb angliai terjeszkedéssel mégis kivárják a Brexit kimenetelét – mondta lapunknak Gácsi Mihály, a társaság elnöke.

A hét végén tette közzé az idei első féléves beszámolóját a Nordtelekom. Eszerint az árbevétel 8,238 millió forinttal bővült, ám ennek ellenére 27,827 millió forinttal nőtt az üzemi veszteség, míg az 58,48 millió forintos adózott vállalkozási eredmény az előző év azonos időszakához képest 66,874 millió forintos emelkedés. Az üzemi veszteség növekedése a társaságtól kapott tájékoztatás szerint a kintlévőségek leírásával magyarázható.

A Nordtelekom idén vásárolta meg a Pine Telecommunicatons Ltd.-t, s mobilszolgáltatást nyújt az Egyesült Királyságban élő magyar és lengyel ügyfelek számára, a célcsoport speciális elvárásait kielégítve. A fogyasztóknak egy magyar vagy egy lengyel vezetékes számot is adnak, amely a mobiltelefonjukon csörög, így az otthoniak az esti órákban kedvező vagy ingyenes tarifával hívhatják a kint élő hozzátartozójukat.

Természetesen ehhez magyar és lengyel nyelvű ügyfélszolgálatot is működtetnek. A beszámoló szerint a működés még az üzemgazdaságos méret alatt van, s az eredeti terveket előre nem jelezhető módon befolyásolhatja az, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

Young woman in city at dusk, using smartphone
Fotó: AFP

Az idei első fél év legfontosabb fejleménye, hogy elkezdődött az angliai mobilszolgáltatás, s már majdnem ezer ügyfele van a leánycégünknek

– mondta a Világgazdaságnak Gácsi Mihály, a Nordtelekom elnöke, aki szerint ezt különösebb reklám nélkül érték el. Bár van forrás a kampányra, kivárnak a Brexit miatt, hiszen egyelőre nem tudni, hogyan alakulnak az területén már eltörölt roamingdíjak a jövőben Angliában.

Mint mondta, a Brexit önmagában is kockázatos, hiszen könnyen recessziót okozhat a brit gazdaságban, ezért is indokolt a gazdasági szereplők kivárása.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Brexit Nordtelekom
Kapcsolódó cikkek