Pénz- és tőkepiac

Az idén is izgalmas maradt a Sirius XM

Az ősszel érkező részvénypiaci felfordulás nem kímélte az árfolyamot – véli Kiss Domokos, a Random Capital elemzője.

A Sirius XM médiacég részvényeiről tavaly év végén sok szó esett, de a papír még ennek az évnek a nyarán is izgalmas és nem utolsósorban jövedelmező volt azok számára, akik jó érzékkel lovagolták meg a sokszor szélsőséges elmozdulásokat. Az ősszel érkező részvénypiaci felfordulás nem kímélte az árfolyamot, de a Sirius XM még ennek ellenére is 14 százalékos pluszban van ebben az évben, ami nemcsak az S&P 500 indexhez képest felülteljesítés, hanem a legtöbb szektortárshoz viszonyítva is.

A 7,7 dolláros mindenkori csúcshoz képest a hatdolláros árfolyam persze így is tekintélyes zuhanás, ami a kollektívan negatív részvénypiaci hangulaton kívül annak is köszönhető, hogy a befektetők nem fogadták pozitívan a Pandora zenei szolgáltató 3,5 milliárd dollár értékű felvásárlását. A vállalat árfolyamának lassuló növekedése a fundamentumokkal is egybevág.

A bevételek emelkedésének mértéke az előző negyedévben 6 százalékkal visszaesett, ami részben abból fakad, hogy nehéz tovább hizlalni a 33 milliósra duzzadt előfizetői bázist. A Pandora felvásárlását olyan szempontból jó straté­giai döntésnek tartom, hogy a Sirius így egy már ismert, bejáratott néven keresztül tud jelen lenni az internetes zeneszolgáltató piacon, ami új bevételi forrást generálhat.

Ennek ellenére, ha a középtávú várakozásokat nézzük, a volatilis és ideges részvénypiacok látványos nyomot hagyhatnak (illetve már hagytak is) a árfolyamán. A Sirius legközelebbi gyorsjelentését a befektetők csak januárban kapják kézhez, addig a piac diktálhatja a tempót és az irányt. A meglehetősen felfokozott hangulatban így már nem ajánlanám jó szívvel a részvényeket, legfeljebb az erős volatilitást kihasználva, momentumvásárlásokban látok potenciált a papírban. Technikailag a 6,4 dollár alól érkező kitörés adhat jó beszállót egy emelkedő hullám erejéig, míg lefelé az 5,6 és 5,2 dolláros támaszok kiemeltek.

STRATÉGIA Sirius XM árfolyam
Kapcsolódó cikkek