Pénz- és tőkepiac

Új ügyfélportfóliót kapott a Cetelem

Átcsoportosította a magánszemélyeknek nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat Magyarországon a BNP PARIBAS – közölte a Magyar Cetelem Bank.

A BNP PARIBAS átcsoportosította a magánszemélyeknek nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat Magyarországon az ügyfélkiszolgálás színvonalának további fejlesztése érdekében. Az eddig a magyarországi fióktelep által kezelt betéti üzletágat a bankcsoporthoz tartozó Magyar Cetelem Bankra ruházta át.

A Magyar Nemzeti Bank is jóváhagyta a BNP PARIBAS magyarországi leányai közötti üzletág-átruházást, amelynek következtében a Magyar Cetelem Bank, amely a bankcsoport lakossági pénzügyekkel foglalkozó zászlóshajója Magyarországon, 2018 októberében tovább bővítette portfólióját.

A döntés jókora lökést adhat azon célunk eléréséhez, hogy meghatározó szereplői legyünk a magyarországi megtakarítási piacnak, amelyen már rutinos résztvevőnek számítunk: az elmúlt években folyamatosan kétszámjegyű növekedést mutatva bővült a lakossági betétállományuk

– fogalmazott Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank vezérigazgatója. Didier Mahout, a BNP PARIBAS közép-európai regionális vezérigazgatója úgy vélte: „Privát ügyfeleink megtakarításai a legjobb kezekbe kerültek, az ügyfelek a Cetelem magas szolgáltatási színvonalát élvezhetik a jövőben.”

Fotó: AFP

„Ahogy a hitelezésben, úgy a megtakarítási oldalon is ügyfélbarát megoldásokban gondolkodunk, amelyek ugyanúgy részei a tudatos pénzügyi tervezésnek, mint a felelős kölcsönfelvétel” – mondta Szabó Péter. A hazai megtakarítási piacon továbbra is jókora potenciál mutatkozik: a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az első félév végére a háztartási betétek 68 százaléka hevert lekötetlenül a folyószámlákon. Ez 4,5 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbi adatnál, volumenét tekintve pedig meghaladja az 5400 milliárd forintot.

A Cetelem Körkép kutatása szerint a magyarok 46 százaléka akarja 2018-ban növelni megtakarításait, ez 8 százalékponttal magasabb a 2017-ben mért értékhez képest

– tette hozzá Szabó Péter.

Az októbertől hatályos állományátruházás kapcsán semmiféle teendője nincs a BNP PARIBAS Magyarországi Fióktelepe privát ügyfeleinek, akik még előnyösebb kondíciókhoz jutnak ezáltal, ugyanis a díjmentes alapszolgáltatás részeként továbbra sem kell fizetni a Magyar Cetelem Banknál fenntartott számláért, ahogy ezután a bankon kívülre történő utalásért, valamint a kapcsolódó alapszolgáltatásokért sem.

A Cetelem Takarékszámlán korlátozások nélkül tartható látra szóló pénzösszegre kedvező kamatfeltételek érvényesek, és emellett vonzó változó futamidejű lekötések választhatók. A betéteket a magyar Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) biztosítja; továbbra is a 100 ezer eurós összeghatár lesz az irányadó. A Cetelem Takarékszámla eBankban pedig személyes online betétkezelési felület áll az ügyfelek rendelkezésére.

Cetelem megtakarítás
Kapcsolódó cikkek