Pénz- és tőkepiac

Nyugdíjak átutalása: a pénzügyminiszter vizsgálatot indított

Varga Mihály pénzügyminiszter vizsgálatot indított a technikai okok feltárására.

Az utalások fokozottabb biztonsága érdekében az eljárás során keletkezett technikai problémák okainak feltárására vizsgálatot indítottam, amelynek lezárulását követően a megállapításokról képviselő urat tájékoztatni fogom

– válaszolta Varga Mihály Mesterházy Atilla írásbeli kérdésére, amely a parlament honlapjára került fel. A választ a Hvg.hu szúrta ki. A szocialista képviselő azt kérdezte a minisztertől, hogy „miért nem érkeztek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól?”

A Magyar Államkincstár pénteken közzétette a dátumokat, hogy mikor folyósítják a nyugdíjakat. Ehhez képest viszont

sokan arról panaszkodtak, hogy nem érkezett meg hozzájuk a nekik járó juttatás.

A péntek napközbeni fennforgás után estére mindenkihez megérkezett a járandósága. Továbbá dokumentumukban közölte a kincstár: amennyiben a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek – meghatározott napon jut hozzá az ellátásához.

Még várni kell a nyugdíjak postai kifizetéséig

A Magyar Posta 2018-ban havonta átlagosan 1,182 millió megbízást kapott a nyugdíjak, illetve nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére. A posta az előre meghatározott időpontban, január 16-tól kezdi meg a nyugdíjak postai kézbesítését országszerte.

átutalás nyugdíj Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek