Pénz- és tőkepiac

Sokaknak jött jól a részlet karácsonykor

Már több mint 140 ezer ügyfél élhet a Magyarországon bő egy esztendővel ezelőtt – Európában másodikként – elindított Cetelem Joker részletfizetés előnyeivel.

Már több mint 140 ezer ügyfél élhet a Magyarországon bő egy esztendővel ezelőtt – Európában másodikként – elindított Cetelem Joker részletfizetés előnyeivel. A 20 ezer forintot meghaladó bankkártyás fizetés esetén az érintett ügyfelek a legtöbb Mastercard bankkártyát elfogadó terminálnál mindössze néhány gombnyomással választhatják azt, hogy nem egy összegben, hanem a felkínált részletfizetési lehetőségek közül választva fizetik ki a vásárlás összegét. A Cetelem mellett az OTP vezette be a szolgáltatást ügyfeleinek – a Mastercard kimutatásai szerint ott, ahol a konstrukció elérhető, az ügyfelek csaknem 10 százaléka választja a részletfizetést, ráadásul a szolgáltatást igénybe vevő felhasználók később többször is élnek a lehetőséggel.

Fotó: Fabian Sommer/dpa/AFP

A Cetelem tájékoztatása szerint az elmúlt év végén, a karácsonyi bevásárlások során jócskán megugrott a részletfizetési lehetőséget választók száma: november–decem­berben az átlagosnál több mint három és félszer többen választották ezt a megoldást. A lehetőséggel az átlagosnál messze többen éltek a webáruházak vásárlói közül – mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank vezérigazgatója. A bank által kínált részletfizetési lehetőségek közül a legnépszerűbb a 3 hónapos, nullaszázalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett igénybe vehető megoldás. Akik kamatot is fizetnének, azok körében ugyanakkor a kisebb havi megterhelést jelentő 10 hónapos törlesztés a legkeresettebb, az 5 hónapos konstrukciót kevesebben választják. Fontos tudni, hogy a részletfizetés kamatszintje ezekben az esetekben is nagyjából 20 százalékkal alacsonyabb a standard hitelkártyakamatoknál.

részletfizetés Cetelem bankkártya
Kapcsolódó cikkek